ARGËTIM

Çfarë do të thotë nëse gjeni tërfil me katër fletë?

Që nga kohërat e lashta, njerëzit besonin se gjetja e një tërfili me katër fletë siguron lumturi në të ardhmen. Megjithatë, shumë nuk e dinë vërtet se çfarë fshihet pas simbolit të tërfilit me katër fletë. Ky besim daton që nga Keltët, të cilët besonin se kishte një fuqi magjike mbrojtjeje, aftësinë për të shmangur të keqen.

Edhe pse tërfili me katër fletë konsiderohet të jetë shumë i rrallë dhe i vështirë për t’u gjetur, ekziston një mendim se tërfili i tillë rritet 1: 10,000. Një studim i kryer nga shkencëtarët zviceranë shqyrtoi 5.7 milionë tërfila dhe zbuloi se probabiliteti për të gjetur një tërfil me katër fletë është shumë i vogël.

Me fat janë ata me 4, 6, 8 dhe 9 gjethe. Sa më shumë gjethe, aq më shumë lumturi. Besimi popullor thotë se tërfili me 5 dhe 7 gjethe sjell fatkeqësi. Tërfili që gjen rastësisht sjell më shumë lumturi sesa ato që kërkon qëllimisht. Kur të gjeni një tërfil, duhet ta vendosni në një shami mëndafshi dhe ta mbani me vete.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close