SHËNDETI

Këto 3 zakone mund të ulin në mënyrë drastike rrezikun e kancerit.

Instituti Kombëtar i Kancerit raporton se 1,806,590 raste të reja të diagnostikuara me kancer u vlerësuan në të gjithë vendin në vitin 2020. Përveç kësaj, instituti parashikoi se sëmundja do të vriste 606,520 njerëz. Nëse kjo nuk është mjaft e tmerrshme, deri në vitin 2040, parashikohet që çdo vit të diagnostikohen 29.5 milionë raste të reja të kancerit. Në vetëm 18 vjet, totali i vdekshmërisë nga kanceri vlerësohet të jetë 16.4 milionë. Kjo është përtej frikshme, por një studim i fundit zbulon diçka për t’i kushtuar vëmendje. Studiuesit zbuluan se kombinimi i tre zakoneve të rregullta mund të zvogëlojë në mënyrë drastike rrezikun e kancerit deri në 61%. Gati për të shtuar disa hapa të shëndetshëm në rutinën tuaj të përditshme? Lexoni për të zbuluar se çfarë duhet të bëni.

Sipas Dr. Heike Bischoff-Ferrari, Spitali Universitar i Cyrihut, kombinimi i omega-3, vitaminës D3 dhe ushtrimeve ndihmuan pjesëmarrësit të zhvillonin kancer invaziv. Studimi zbulon se kur të tre zakonet mbahen rregullisht, rreziku i kancerit mund të ulet me 61% mbresëlënëse. Bischoff-Ferrari vëren, “Rezultatet tona, megjithëse bazohen në krahasime të shumta dhe kërkojnë përsëritje, mund të rezultojnë të jenë të dobishme për reduktimin e barrës së kancerit”.

Kjo është hera e parë që po hetohet një kombinim i tre masave parandaluese për të ulur mundësinë e zhvillimit të kancerit agresiv. Bischoff-Ferrari shpjegon se studiuesit dolën jashtë kutisë në këtë studim, duke mos u fokusuar në kontribuesit e njohur si rrezatimi i diellit dhe pirja e duhanit.

Për të qenë plotësisht i sinqertë, ne po shkojmë në një vrapim të shëndetshëm me një ritëm të vrullshëm në shitësin më të afërt të vitaminave për të marrë një furnizim të madh të omega-3 dhe vitaminës D3. /Tetovarja.Com

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close