KURIOZITETE

Mbi 60? Mos e bëni këtë për të parandaluar sulmet në zemër, paralajmërojnë mjekët.

Pas një moshe të caktuar, është një ide e mirë që të mësoni të bëni gjëra që do t’ju ndihmojnë të mbani zemrën tuaj të shëndetshme—qoftë nëse zgjidhni bukë me avokado në vend të proshutës për mëngjes ose bëni një shëtitje të shpejtë pasdite për të pompuar gjakun tuaj. Por ka një gjë që shumë njerëz bëjnë çdo ditë që mund të dëmtojë shëndetin e tyre më shumë sesa të ndihmon, dhe një grup mjekësh me ndikim tani ka ndryshuar zyrtarisht udhëzimet e tyre në lidhje me këtë rregull. Lexoni më tej për të zbuluar se çfarë thonë ekspertët e praktikave të rekomanduara më parë nuk ia vlen më të rrezikohet për njerëzit mbi 60 vjeç – dhe të cilët mund të jenë akoma më mirë të vazhdojnë ta bëjnë këtë.

Për njerëzit nën moshën 60 vjeç, historia mund të jetë pak më ndryshe. “Njerëzit që janë 40 deri në 59 vjeç dhe nuk kanë një histori të sëmundjeve kardiovaskulare, por janë në rrezik më të lartë, mund të përfitojnë nga fillimi i marrjes së aspirinës për të parandaluar një atak të parë në zemër ose goditje në tru,” anëtari i grupit të punës John Wong, MD dhe i përkohshëm. Shefi Shkencor dhe Profesor i Mjekësisë në Qendrën Mjekësore Tufts, tha për ABC News.

“Është e rëndësishme që ata të vendosin së bashku me profesionistin e tyre të kujdesit shëndetësor nëse fillimi i aspirinës është i duhuri për ta, sepse aspirina e përditshme vjen me dëme të mundshme serioze,” shpjegoi ai.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close