LAJME

Pse keni nevojë për krem ​​kundër diellit për flokët tuaj?

Siç e kemi përmendur sërish, ekspozimi në diell mund të dëmtojë shumë lëkurën tonë. Megjithatë, e njëjta gjë vlen edhe për flokët tanë. Shumë herë, ne priremi të harrojmë se është e nevojshme t’i mbrojmë ato. Atëherë, pse keni nevojë për krem ​​kundër diellit edhe për flokët tuaj?

Ka shumë arsye për të mbrojtur flokët dhe lëkurën e kokës. Ekspozimi i vazhdueshëm në diell, në kombinim me kripën dhe klorin, mund të dobësojë flokët, të dehidratojë flokët dhe të humbasë shkëlqimin e tyre. Përveç kësaj, nëse flokët janë të lyer, ato zbehen më shpejt ngjyrën e tyre.

Kremrat kundër diellit për flokët, në thelb, janë ato që mbrojnë lëkurën nga rrezatimi ultravjollcë. Përveç kësaj, ato kanë veti ushqyese për flokët dhe ndihmojnë në hidratimin e tyre, por edhe për të ruajtur shkëlqimin dhe ngjyrën e flokëve.

SI I PËRDORIM ATO

Përdorimi i tyre është i ngjashëm me atë të kremrave tanë të njohur për fytyrën dhe trupin. Para ekspozimit në diell, sigurojmë që të vendosim një sasi të mirë në flokët tanë. Zakonisht i gjejmë në formë spreji, vaji ose kremi. E përsërisim rregullisht, pasi mund të jemi në diell për shumë orë, ose të dalim shpesh në det.

Megjithatë, mbrojtja shtesë është edhe më e mirë. Ju mund të vishni një kapelë ose një shall për të mbrojtur kokën dhe flokët nga rrezet UV në një mënyrë më efektive. Pra, vjeshta do t’ju gjejë me flokë më pak të dëmtuar.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close