SHËNDETI

Rezulton se patatet e skuqura janë edhe më keq për shëndetin se sa mendonim.

Kur dëshironi një meze të lehtë të shpejtë ose keni nevojë për diçka për ta kombinuar me një burger ose hot dog në një Barbecue, asgjë nuk tingëllon më mirë se një qese me patatina. Ndërsa nuk mund të jetë e dëmshme të spërkatni disa patate të skuqura herë pas here, këto patate të skuqura kanë potencialin të shkaktojnë një sërë efektesh anësore të padëshiruara. Një qese mesatare me patatina komerciale përmban mjaft yndyrë dhe kripë për të penguar këdo që është në dietë që të kënaqet shumë shpesh. Ndërkohë që kjo meze mund të shkatërrojë figurën tuaj, ato gjithashtu rrisin shanset për një sërë problemesh shëndetësore.

“Një gjë që mund të mos e kuptoni është se patatet e skuqura mund të kontribuojnë në dëmtimin e dhëmbëve,” vazhdon Garcia. “Kjo ndodh nga bakteret në gojë që fermentojnë karbohidratet dietike. Patate të skuqura janë të pasura me niseshte të hidrolizuar (karbohidrate të shpërbëra). Nëse konsumohen, shpesh ndodhin dy gjëra. Patate të skuqura shumë të përpunuara ngjiten në dhëmbë [dhe] ulin pH-në e dhëmbit indet, që ndodhin shpesh me sheqerin, dhe i lejon bakteret të fermentohen. [patate të skuqura gjithashtu] demineralizojnë dhëmbin, duke rritur rrezikun e kaviteteve.”

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close