KURIOZITETESHËNDETI

A funksionojnë vërtet armët e masazhit? Pyetjet tuaja, të përgjigjura.

Armët e masazhit janë mjeti më i nxehtë i rikuperimit që nga rrotullat me shkumë, por pyetja është: A funksionojnë ato? Ka shumë prova anekdotike nga njerëz që absolutisht betohen për to, kështu që ne gërmuam në kërkime dhe morëm lugën nga një grusht ekspertësh për të parë nëse shkenca e mbështet përdorimin e tyre.

Këtu, ne do të gërmojmë në thelbin e mprehtë të terapisë me goditje dhe nëse një armë masazhi funksionon ose jo për aplikime të ndryshme, nga rikuperimi i muskujve deri te dhimbja nervore.

Çfarë është një armë masazhi?

Një armë masazhi është një pajisje portative, e dorës që ju lejon të përdorni përfitimet e masazhit në çdo kohë (për sa kohë që është i karikuar).

Armët e masazhit përdorin dy terapi të njohura: masazh me goditje ose terapi vibruese. Ato shkaktojnë shpërthime të shkurtra presioni ose dridhje të qëndrueshme, dy lloje të manipulimit të indeve të buta që thuhet se ndihmojnë në rikuperimin e muskujve dhe reduktojnë dhimbjen dhe dhimbjen. Por a funksionojnë armët masazhuese?

A funksionojnë armët e masazhit?

Përgjigja e shkurtër: varet. Armët e masazhit mund të ndihmojnë në rikuperimin e muskujve, lëvizshmërinë, gamën e lëvizjes dhe lehtësimin e dhimbjes, por ato nuk janë një zgjidhje e plotë për çdo problem muskuloskeletor që ju mundon. Një pjesë e madhe e efektivitetit të një pistolete masazhi varet gjithashtu nga specifikat aktuale të modelit që po përdorni (ne do t’ju ndihmojmë të zgjidhni një më vonë).

Sa efektive janë armët e masazhit?

Efektiviteti i një pistolete masazhi varet nga ajo për çfarë po e përdorni. Këtu janë arsyet më të zakonshme që njerëzit kërkojnë ndihmën e një pistolete masazhi dhe përgjigjet se sa efektive është një armë masazhi për atë aplikim specifik.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close